zaterdag 4 december 2010

Zilver met paars

Afgelopen Bee heb ik aan mijn wat blokjes gewerkt, afgelopen week ben ik verder gegaan, en nu is de top van mijn kussen-overtrekje klaar! Helemaal met de hand gedaan! Dit is mijn eerste werkje dus wat ik op de hand heb genaaid, en eerlijk is eerlijk: het viel me alles mee. Dit overtrekje is naar een patroon van de basiscursus waar deze vaak gemaakt werd. En ja, daar ik natuurlijk ook maar een beginner ben, moet ik ook met zoiets beginnen. En ik vond het leuk.Maar hij is natuurlijk nog niet helemaal af. Zo moet ik nog even de uitstekende puntjes bijsnijden, zodat de top echt vierkant word. De maat is trouwens 40x40cm. Volgende stap is de top sandwichen en quilten. Maar dat is voor de volgende keer. 


Ondertussen lag ook de nieuwe 'Quilt & Zo' in de winkel en kwam mijn moeder aan met de nieuwe 'Quiltersgilde'. Heerlijk leesvoer zo tijdens deze donkere avonden. Ja... en als je met je neus in de boekjes zit, kunnen je handjes niet wapperen.


 
In de 'Quilt & Zo' staat o.a. een reportage over klosjesquilts. Hmm... mijn kussentopje was ook goed gelukt op de hand, dus eigenlijk... moet ik een nieuw projectje starten met handpatchworken. 


Hierover met quiltvriendin en collega Annemarie gebrainstormd, en het idee is geboren. De stofjes heb ik al uitgezocht: ik heb ze ook al in de kast liggen ook (toevallig?) het zijn de schattige stofjes van Maywood die ik op de beurs in Ahoy heb aangeschaft. 


Ik ben alleen nog niet helemaal eens of ik heel het klosje van dezelfde stof maak, of juist het 'garen' van het klosje in een kleurtje, en het 'hout' van het klosje in een bruintint. Mijn moeder had een prachtige stof voor het 'hout' liggen (effen bruine stof die overloopt van lichtbruin naar de andere kant in donkerbruin). Maar helaas, na wat berekeningen zou ik maar voor de helft van de klosjes genoeg hebben. En de stof zal er vast nog wel zijn, maar geen idee waar!


Aankomende week zal ik nog minstens 1 quiltwinkel bezoeken, dus dat is een mooi puntje op mijn boodschappenlijstje dus. Zoeken naar een mooie bruine stof voor het 'hout'. En als er niets moois is, dan maar een heel klosje uit dezelfde stof.