donderdag 21 juli 2011

De top is bereikt!

Naai-naai-naai... Roetsj-roetsj-roetsj


En zowaar: de top is af! Ik had natuurlijk kunnen vals spelen om de laatste rechte stukken op de naaimachine te doen, maar ik heb mij kunnen beheersen. Ik vond het wel zo mooi om dan alles met de hand te doen... behalve de bies, die zet ik er altijd met de naaimachine aan. 


Voor de foto heb ik 'm aan het hek gehangen. Eigenlijk was de bedoeling dat het blok met de log cabin onderaan komt. Maar ik weet het zo net nog niet, daarom had ik 'm voor de foto bovenaan gehangen. Maar nu oogt het wel erg 'zwaar' het blok. Als ik er ophanglusjes achter maak, komt het log-cabin blok dan toch maar van onderen ;o)

In de tuin groeit de vijgenboom ook erg goed! Begin van de week zag ik een paar grote vijgen hangen, groter dan de plant in voorgaande jaren heeft gehad. 


Maar ik heb geen idee wanneer dit rijp is en wat en hoe je het kunt eten. Ik heb laatst wel in een documentaire gezien dat de bloem van de vijg niet buiten de vrucht groeit (zoals bijvoorbeeld aardbeien, appels, bramen), maar juist aan de binnenkant van de vrucht.
Dat moet ik natuurlijk met eigen ogen even zien, dus heb er eentje open gesneden die redelijk 'zacht' aanvoelde.Erg leuk om te zien... maar is het ook eetbaar? Het rook niet heel erg zoet of zo. Is er misschien iemand die mij hier meer over kan vertellen? Ben zeer benieuwd!