zondag 17 juli 2011

Yoko Saito

Hallo lieve lezers in blogland! Is het bij jullie ook zulk saai en donker buiten? Hier waait het en trekt de bewolking over. Je zou zeggen 'ongezellig weer', maar stiekem vindt ik dit eigenlijk toch ook wel weer heel erg gezellig weer. Lekker binnen, kop thee of warme chocolademelk erbij, handwerkje erbij of lekker een boek lezen! Hmm.. dat vind ik dan altijd weer de charme van het najaar..... maar het is zomer. En voor de mensen die nu vakantie hebben is het wel wat jammer dit weer. Niet zonnebaden aan het strand, maar misschien wel lekker uitwaaien op het strand?

Zelf ben ik vanochtend even lekker aan het google'n geslagen. Ik heb van de week de bevestiging gehad voor een workshop van Yoko Saito. Zij komt binnenkort bij de groothandel workshops geven, en heb mij hier voor aangemeld. Zo'n kans om deze mega-applicatie-kunstenares te ontmoeten mag je natuurlijk niet voorbij laten gaan! Google komt dan goed van pas, eens even een beetje meer te weten komen over Yoko!

Ik ken Yoko Saito voornamelijk uit de Quiltmania, hierin staan o.a. altijd wel boeken van haar gepresenteerd. Nu dus tijd om wat meer achtergrond van Yoko te weten te komen, en daar komt google dus goed van pas!


Op het blog van Bunny Hill vond ik een leuke beschrijving over Yoko Saito:
(vrij vertaald) "Voor degenen die niet bekend zijn met haar werk, zal ik hier wat close-ups met je delen. Denk aan ieni mini stukjes stof, geappliceerd en dan hand gequild met een afstand van 3mm tot 6mm van elkaar (1/8" to 1/4"). Het is verwazingbekkend als je haar werk ziet!"

Ze werkt voornamelijk met rustige kleuren, stoffen en kleine prints, ze ontwerpt ook zelf stoffen en heeft haar eigen lijn bij stoffenfabrikant Lecien.


Werk van Yoko Saito - foto door Bunny Hill
Werk van Yoko Saito - foto door Bunny Hill
Werk van Yoko Saito - foto door Bunny Hill
Hmm... wat ik zoal heb gezien smaakt echt naar meer! Gosh ik heb er nu al zin in! Maar moet nog even een ruime maand wachten! Ik heb trouwens ook alweer aanvulling op mijn wensenlijst: Boeken van Yoko Saito!