maandag 18 juni 2012

Saartje's Poppenquiltje

Wow, wat een overweldigende reacties heb ik gekregen op het middenstuk van mijn sterretjes quilt! Dat doet een mens altijd goed he, positiviteit!

Ik zag ook wat vraagjes tussendoor komen: ja, de top is helemaal zelf ontworpen en ook het middenstuk is naar eigen inzicht samengesteld. Ik hoop hem zo 'tussendoor' snel af te kunnen hebben, al ben ik bang dat andere projectjes de komende tijd wat meer aandacht opeisen. En het zit er zeker wel in dat als ie klaar is, er een mooi patroon van word uitgegeven!

Zoals ik al zei, ik ben ook met wat andere leuke kleine projectjes bezig. Ik vind het erg leuk om aan zo'n groot geheel te werken, het geeft wat meer 'body', maar stiekem vind ik die kleinere 'tussendoor' projectjes in de vorm van een quiltje of een patchwork-hebbedingetje toch ook wel heel erg leuk. Het geeft lekker snel resultaat = positiviteit. Ja, ik denk dat dat het kernwoord van vandaag is!Vorige week zondag heb ik mijzelf getrakteerd op een heerlijke middag in de achtertuin met een nieuw projectje. 's Ochtends in het Atelier de stofjes gesneden en in de aanloop naar de middag lekker gestart.
Het was prachtig weer, één van de weinige mooie zomerse dagen die we tot nu toe hebben gehad. Ik hoop zeker dat we er meer van deze zullen krijgen. Ach, donderdag begint de zomer pas echt, wie weet wat ons nog te wachten staat...

Met de zingende vogeltjes op de achtergrond vlotte het al aardig... af en toe kwam meneer Aybo even kijken en uiteraard even aandacht van het vrouwtje vragen, daar is deze kater een ster in...
 
En zo kabbelde de middag voort, telkens een stukje ... eh ... steekje verder (mét poes op schoot natuurlijk)


Inmiddels zit de top al in elkaar en is er een heus poppenquiltje ontstaan. Ik noem het 'Saartje's Poppenquiltje', Saartje is afgeleid van de achternamen van mijn zussen, een leuke persoonlijke link met de familie. Het poppenquiltje zelf is ontstaan naar idee van een antiek poppenquiltje. Leuk om het op deze manier nieuw leven in te blazen...

We zijn nu al weer een weekje verder en heb ik gisteren, zondag lekker door kunnen quilten. Met die kleine setje had ik alles bij de hand.


Nog een laatste foto van het quiltje dan.... ik heb het echt geprobeerd zonder poes, maar hij is niet bij me vandaan te slaan, hij MOET op de foto! ;o)


Bedankt voor het langskomen! Veel Patch Plezier!