zaterdag 2 juni 2012

Sterretjes update 78502...

Jaja, het wordt een beetje eentonig, maar ik ben echt bijna klaar met sterretjes maken hoor. Jullie hebben mij goed geholpen! Het bloggen was een goede stok achter de deur. Nu de drempel over en de top verder in elkaar naaien...

Vorige update vertelde ik dat ik inmiddels een 'design-wall' (DW) tot mijn beschikking heb. Niks supers hoor, gewoon een fleece-deken die ik heb opgespannen. Maar het helpt mij prima om de sterretjes op te hangen. De sterretjes prik ik even vast met een speldje, de hexagonnetjes die er tussen in vallen blijven gewoon op het fleece plakken.

Hier en daar mis ik nog een sterretje en nog heel wat hexagonnen. Ook het middenstuk zit er nog niet in, en boven en onder komt er zowiezo nog een extra rij sterretjes (de 12 halve zijn inmiddels 12 hele geworden!)

Als alle sterretjes zijn gemaakt en op de DW zijn geplaatst dan ga ik verder met het middenstuk. Als die klaar is dan ga ik alles aan elkaar naaien, dit zal nog een hele klus worden! De uiteinden van de top die ik dan krijg ga ik appliqueren op de uiteindelijke rand. We kijken dan wel weer verder of de quilt nog iets 'extra's' nodig heeft of dat het er zo mee door kan. Erg leuk om te zien hoe de top zo onder je handen groeit!

Zodra ik weer een stapje verder ben op de DW zal ik dat natuurlijk weer updaten!

Voor nu weer wat sterretjes er bij....


Hoever ben ik nu?
Met deze 10 er bij heb ik nu 112 hele.
130 Sterretjes moet ik nu in totaal maken, ik heb er dus nog 18 te gaan.

Groetjes!