vrijdag 15 oktober 2010

Heerlijke dag op de handwerkbeurs

Ik zit nog na te puffen op de bank van een heerlijke dag op de Handwerkbeurs met veel te veel indrukken. Rond 9 uur ben ik met mijn moeder van huis af weg gereden en rond 10uur kwamen we aan bij AHOY Rotterdam. Gelukkig was er nog een ruime parkeerplaats en konden we lekker dichtbij de ingang parkeren.

Gisteravond had ik nog net even twee toegangskaartjes via internet gekocht voor de beurs, dus daar hoefden we ook niet voor in de rij te staan. Direct (na natuurlijk de nodige plas-stop) dus maar naar de juiste hal. 

Bij binnenkomst liepen we direct tegen een heel schattige stand aan van Atelier Poppejans met héél veel mooie vilten projectjes. Tegenwoordig ligt hier niet echt mijn hobby, maar al die lieve vilten poppetjes en maaksels trekken toch altijd even de aandacht. 

Hierna begon onze 'reis' door hal met rond de 100 stands! Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik nodig had, maar uiteindelijk zie je zo veel andere leuke dingen, dat er natuurlijk weer veel te veel is uitgegeven. Zucht.... maar het is ook zo leuk allemaal... Hou je vast. Na terugkomst heb ik nog even met daglicht wat leuke foto's van alle aanwinsten gemaakt... Kan ik zelf ook weer even nagenieten! 


Bij een van de eerste stands (van H.W. Mur uit Amersfoort) die we tegenkwamen heb ik 2 prachtige stofjes gekocht. De pauwenveer op de foto hierboven en op de foto hier beneden met het blauw-witte floral motief (linksonder op de foto). 
Gaandeweg de beurs heb ik her en der mooie stofjes hierbij gekocht om er wat leuks van te kunnen maken. Wat weet ik nog niet precies, maar dat komt wel. Als je er niets bij hebt om te combineren is het moeilijk om er zo eens wat mee te gaan maken. Maar.... heb al wat ideetjes. In ieder geval is de pauwenveer prachtig voor op onze slaapkamer, deze is in dezelfde kleuren.


Plots zagen we een stand die prachtig was ingericht met allerhande stofjes, een lust voor het oog. En ja hoor... ik kende de winkel van het internet: Gelrebloem. De vriendelijke dame achter de stand hielp ons met de stofjes. Leuk om ze in het echt te zien, van een internetsite vind ik het toch wel moeilijk. Hier heb ik onder andere deze prachtige combinatiestofjes gekocht van Maywood Studio, het is uit de Wild Rose serie. Zowel Gelrebloem heeft leuke patronen op de site staan (klik hier) als Maywood Studio (klik hier).

Het waren niet alleen stofjes hoor wat we gekocht hebben! Er stonden ook leuke stands met patronen. Eerst kwamen we bij Laurierboompje. Er hingen schitterende paperpiecing quiltjes aan de wanden. En op de kraam lagen allerhande tassen en leuke accessoires en kadootjes om te maken.


Wij hebben 2 patronen uitgezocht. Mijn moeder is gek van japanse printjes op stoffen, en daarom vonden we het quiltje met 21 japanse kimono'tjes wel erg toepasselijk. Ik was helemaal weg van de sterrenhemel. 


Hierna kwamen we weer bij een leuk kraampje van Hobby-Time uit Zeewolde met tal van kleine lapjes stof, leuk om mijn stoffencollectie uit te bereiden voor als ik wat paperpiecing projectjes wil maken. Leuke log-cabins tussen door of zo. 
Nadat we hier weer veel te lang hebben rondgeneuzeld welke lapjes we nu eigenlijk zouden willen kwamen we bij de tentoonstelling van Maaike Bakker aan... Oeh! Erg leuk. Helaas mochten er geen foto's worden gemaakt.... als je eens de mogelijkheid hebt om te kijken, zeker doen. Prachtige quilts hingen daar! Gelijk maar even door naar haar stand. 


Een paar jaar geleden heeft mijn moeder reeds een pakket (Elfen) en boek van haar gekocht... helaas nog niet aan het pakket begonnen, maar zit in de pijpleiding! Ze had weer prachtige patronen met voorbeelden bij. Mijn oog viel meteen op haar quiltje 'Princes op de erwt' en een Zeemeermin. Tja.... dan ga je overstag he! Zoiets moois kun je niet laten liggen.
Ik kreeg ook nog een leuk gratis patroon mee van een werktasje. Nog meer om te maken dus.... ;o)

Na Maaike Bakker moesten we toch echt even gaan lunchen hoor! Omdat het zo druk was deelden we een tafeltje met 3 gezellige zussen! Ook zij kwamen voor het Patchwork en Quilten en hebben over deze gedeelde hobby's van ons allen nog even lekker nagekletst. Dames, als jullie dit lezen: vond het leuk jullie ontmoet te hebben!  

Mijn schoonmoeder heeft ook nog wat lege wandjes in huis en is erg verzot op zebra's, 'toevallig' kwam ik nog een mooi Zebra print stofje tegen bij de stand van An3nA. Kerst komt er aan en ja, dat is wel een leuk kadootje natuurlijk, een quiltje. Zo gezegt moeten er natuurlijk nog wat stofjes bij. Dus deze combinatie heb ik al kunnen maken:


Oh oh, het is wel erg veel he.... maar geloof me, ik ben er dan ook echt erg blij mee. 

Naast Patchwork en Quiltbenodigdheden stonden er ook tal van mooie Borduur-stands. Zo kwamen we langs een prachtige stand van Lanarte die heel veel projecten aan de muur had hangen! Geweldig. Ik kon het niet laten en heb hier een schattig Babouchka pakketje gekocht. Ook bij The Stitch Company / Peddles konden we het niet laten om wat te kopen. Hier hadden ze ook al zo'n prachtige voorbeeldwand, om je vingers bij af te likken! Dan zou je alles wel willen maken. Maar heb mij ingehouden. Heb een leuk boekje met patroontjes voor kersthangertjes met borduur en hardanger technieken.


Zoals je ziet heb ik ook het boek 'Wild van Quilt' wat op mijn verlanglijstje staat! Heel lief van mijn moeder gekregen. Oh en heb er net al lekker in zitten bladeren, maar het geeft je een hele andere kijk op de traditionele blokken. Ik maak je nieuwsgierig: neem zelf maar eens een kijkje!

Ook had ik nog wat achtergrondstof nodig, dit hebben we bij 2 gezellige dames van Serendipity uit Tilburg gekocht. De rest van de spulletjes ook weer bij kraampjes her en der over de beurs.


En last but not least: een schattig poezenpoot stofje, wederom van Hobby Time:


Ook mijn moedertje kon het weer niet laten om stofjes te kopen. Hieronder zie je haar aanwinsten: 


Gosh, we waren wel moe hoor na zo'n dag. Maar op zulke dagen kan je weer even teren he, zeggen ze wel eens. We hebben nog gezellig thuis met zijn drietjes gegeten met uitzicht op alle aankopen. Ook de poes Shira vond het wel leuk en moest er met d'r kont weer even op plaats nemen!


Leuk dat jullie langs kwamen, hoop dat je net zo van mijn verslag heb genoten als ik van deze dag!