zaterdag 9 oktober 2010

Waar een vakantie allemaal goed voor is...

Heerlijk hoor, om zo maar eens een weekje voor jezelf te hebben. Om niet helemaal 'verdwaald' te raken in het hobby-gebeuren had ik van te voren wel een lijstje gemaakt wat ik allemaal moest doen. Zo stond er o.a. op om de voor- en achtertuin op te ruimen / winterklaar te maken, dweilen, badkamer en wc schoon. Afin, je kent het wel. Alle taken komen wel aan bod. En ik heb me er nog netjes aan gehouden ook! 's Ochtend de klusjes, 's middags voor de leuke dingen! 

Lebber - Lebber: de tafel is zo lekker!
Ook de poesjes konden het waarderen. Het was heerlijk weer de afgelopen week, dus ook zij konden heerlijk genieten van de aandacht en het buiten zijn!
 

Zoals ik al zei, 's middags heb ik me heerlijk teruggetrokken in mijn hobby-paradijsje. Met mijn Log-Cabin Krans heb ik mezelf lekker aan het werk gezet en uiteindelijk de laatste loodjes bij de bies.


En inmiddels kan ik als trotse eigenaar van dit quiltje zeggen dat deze KLAAR is! Het is mijn eerste echte quiltje en heb er met veel plezier aan gewerkt. Vond het een super leuke methode om te maken (met Rasterquick) en het eindresultaat mag er wezen! Lekker vrolijke kleuren.


Deze krijgt wel een prominent plaatsje hoor! Gelukkig heb ik tussendoor ook niet stil gezeten, want we zijn natuurlijk direct aan het bedenken wat we verder kunnen gaan maken. Nou had ik laatst ook stofjes gekocht voor een kussentje. Ook hier heb ik een beginnetje mee gemaakt. Omdat het niet helemaal lekker lukte met de naaimachine heb ik over mijn hartje gestreken en ben ik met de hand gaan naaien. Dit viel me alles mee en gaat sneller dan ik ooit had gedacht! En nog super netjes ook!


Oorspronkelijk had ik voor de zilveren stof een grijs katoenen patchworkstofje met zilveren glitters, maar ik bleef hier maar over twijfelen. Het word een kussentje en dan is het niet wenselijk dat de stof af geeft. Als je je hand er overheen strijkt dan blijven er namelijk wat glittertjes achter. Niet veel, maar te veel voor een kussentje. Gelukkig kon ik in de lapjes kast bij mijn moeder een ander geschikt stofje vinden: ZILVER! Hihi, erg flitsend, maar helemaal mijn stijl.

Afgelopen donderdag zijn we ook nog gezellig een dagje wezen winkelen in Antwerpen en aansluitend naar de bioscoop geweest. Heerlijk dagje weg zeg maar! En tja, .... dan kan je natuurlijk niet de quiltwinkels in Antwerpen links laten liggen! Gelukkig wilde mijn mannetje er speciaal vooraf langsrijden met de auto, daar het anders wel erg ver lopen was vanaf de winkelstraten. Er zijn 2 quiltwinkels in Antwerpen: Calico-House en Lana. Bij deze laatste heb ik mijn bezoekje gebracht, daar zij o.a. Kaffe Fasset en Debbie Mumm in het assortiment heeft. Dat wilde ik wel eens zien. Wat een pracht al die kleuren! Je weet gewoon niet wat je moet kiezen. Heb ik dan ook niet gedaan, en ben voor 'veilig' gegaan. Ik had nog wat stoffen nodig voor een tas die ik wil gaan maken. En heb een mooie kleurencombinatie gekozen van Batik stoffen.


Ik wilde een mooie kleurencombinatie voor dit jaargetijde: Herfst. Ik heb gekozen voor Batikstoffen met paars-blauw schakeringen met oker-geel. Thuis gekomen zag ik pas dat op de donkerste stof (paars-blauw) dat daar ook weer bladeren op afgebeeld stonden. Zo komt dus echt deze tas goed tot zijn recht. En thuis gekomen besefte ik ook pas dat dit eigenlijk dezelfde kleur tonen zijn als dat mijn Log-Cabin Krans is, alleen dan donkerder! Hmm.... zou ik deze kleuren waarderen of zo?

Afin... lang berichtje geworden. Zo zie je maar weer waar een vakantie allemaal goed voor is!

Fijn weekend!