woensdag 19 januari 2011

Mijn laatste affo van 2010...

Schandalig zeg! Al weer zoveel weken klaar, en nog steeds niet laten zien! Het is wat quiltje wat ik voor mijn schoonmoeder heb gemaakt en met kerst gegeven heb. Zij is helemaal verzot op zebra, rood en zwart. Zo is haar huis dan ook grotendeels ingericht. 

Met dit in het achterhoofd is 'Leni's Quiltje' ontstaan:


Ik heb het patroon gebruikt van de twisted log cabin. Zo goed als wat nog mogelijk was heb ik het doorgequilt. Aan de achterkant kun je dit beter zien (als het op de foto tenminste een beetje overkomt):

 
En als laatste natuurlijk de 'tag'. Meestal schiet dit er bij in, maar omdat ik dit weg zou geven moesten er natuurlijk wel wat gegevens op staan:


2e Kerstdag waren we bij mijn schoonmoeder en heeft ze het kado gehad. Ze vond het erg mooi. Het hangt tijdelijk even op een 'tussenstop-haakje', daar mijn lieve Wouter nog een permanent haakje moet maken in de woonkamer.

Het zijn niet mijn kleuren, en in die zin had ik dan ook weinig affiniteit met het werkstuk in het begin. Maar daar het vorderde en dat het af was heeft het nog ruim een maand in mijn hobbykamer gehangen. En toch krijg je er dan een band mee. Vond het daarom toch wel jammer dat het weg ging, maar het gaat naar een goed 'thuis'. Daarmee kwam er weer een plaatsje vrij in mijn hobbykamer voor een volgend projectje.

Ik heb mijzelf wel voorgenomen om eerst alles UFO's af te gaan maken. Dit ligt er in de kast om af te gaan maken:

1. Round Robin 2011 middenstuk (deze moet echt deze week klaar gaan komen!)
2. Paars/Zilveren kussenhoesje: Top is gesandwiched, deels gequilt.

3. Angel kussenhoesje voor mijn nichtje: Geborduurde voorkant is klaar, moet nog in een kussenhoesje getransformeerd worden.
4. Klosjes: hier zit geen haast achter, en werk ik aan als ik bijvoorbeeld moet wachten o.i.d.
5. Borduursel: Pot Luck: Nog een paar backstitches en wat witte kruissteekjes. Gisteravond weer mee begonnen voor de TV.

6. Borduursel: Geisha: Nog veeeeeeel kruissteekjes.
7. Borduursel Baboushka: deze is reeds af, maar wil hier nog een zakdoektasje (of zo) van maken. Moet er nog stof voor vinden.

En dat is het volgens mij zo wel. Genoeg te doen dus!