zaterdag 1 januari 2011

Klosjes-Zaterdag #3

Vandaag is het weer 'Klosjes-Zaterdag'. Alhoewel iets aan de late kant, het is nog steeds zaterdag! Aan alle lezers/lezeressen: nog de beste wensen voor 2011. Dat dit jaar maar veel creativi-'tijd' mag brengen!

Afgelopen week was deze creativi-'tijd' ver te zoeken. Denk dat ik daarmee niet de enige was, zo tussen kerst en oud- & nieuw. Weinig tijd om te knutselen. 's Avonds veelal moe uit het werk, en ja, dan komt er ook niet veel meer van. Maar vandaag ben ik er weer lekker tegenaan geweest! 

Allereerst de klosjes: het waren er deze week 5. 'Maar' 5, het zijn er toch weer 5 gemaakt! Positief blijven: ben trots op mijzelf. Mag je zo nu en dan beste wel eens zeggen tegen jezelf.
Het gaat al best ergens op lijken. Twee hele randen zitten al aan elkaar. Deze 5 heb ik er even onder gelegd en je gaat al wat zien. Als rand 3 er compleet aan zit ga ik daar eens een foto van maken. Ik hoop a.s. zaterdag.

Omdat ik vandaag en morgen heerlijk vrij ben (gisteren gelukkig ook al vrij, 3 dagen achter elkaar is luxe bij mij!), had ik mij voorgenomen allerlei kleine klusjes af te maken die lagen te wachten. Geen huishoudelijke klusjes (behalve eten koken), dit weekend is van MIJ. Heerlijk dingen doen waar ik weer energie van krijg. En dat heb ik vandaag wel gekregen hoor!

Net voor de middag ben ik achter mijn naaimachine gesprongen. Ik was nog bezig aan een paperpiecing projectje 'Zoete Verleiding'. Moest 9 kleine pineapples naaien, waarvan ik er tot vanochtend al 5 klaar had. 


Het uiteindelijke resultaat van mijn noeste arbeid was toch wel dat ik ze nu alle 9 af heb, aan elkaar heb gezet, 2 randen er aan heb bedacht en gezet. En als dat nog niet genoeg is: ik heb het ook al door geregen.


Morgen ga ik er aan verder. Omdat het een quiltje is van restjes is, moet ik erg goed kijken/bedenken hoe ik het uit de stof haal. Ik had eerst het middenstuk bedacht, maar dat deze vanmiddag af was, vond ik het wel leuk om met het laatste stukje donkergroen ook wat te doen. Ik kon er net max. 2 vierkanten uit halen die ik diagonaal heb doorgesneden. Om deze direct aan het middenstuk te zetten was niet zo heel erg 'spannend', daarom heb ik er nog een stukje roze tussen gezet. Maar nu komt het er echt op aan dat ik de laatste bies er net kiele-kiele aan kan zetten. 

Maar dat gaat wel lukken. Morgen ga ik gewoon even verder puzzelen. Als het klaar is zal het kleine quiltje ongeveer 30 x 30 cm meten. Het zijn o.a. restjes van de blaadjes-guirlande.