zondag 6 februari 2011

Quiltweek - EINDE

Ja, het is alweer het einde van een heerlijke quiltdag. Heb heerlijk gewerkt aan het kussentje voor mijn nichtje. Deze is zover klaar dat alleen de bies er om heen moet, echter, ik heb nog geen bies. Heb wat stofjes erbij gehouden, maar niets is naar mijn zin. Hup: op het lijstje voor de beurs in Vijfhuizen. En zo word het lijstje denk ik de komende dagen nog wel wat langer.

Omdat ik vorige week bij het paars/zilveren kussentje heb geleerd om de rits in te zetten, was dit voor dit 2e kussentje een fluitje van een cent. Ook de hoeken schuin naaien was zo gepiept, daar ik dit bij de twisted log cabin eerder heb gedaan. En zo kon er dus begonnen worden met quilten.


Heb gekozen voor hartjesmotief, daar het thema van het borduurwerkje 'Love' is. Ja, toepasselijker dan hartjes is er dan bijna niet. Totaal komen er 20 hartjes omheen.

Omdat de borduurstof Aida met glittertjes is, vond ik het wel leuk dit door te laten lopen in het quiltwerk. Ik heb daarom ook de hartjes heel subtiel doorgequilt met glitter-draad. Geen officieel quiltgaren, maar het volstaat, en ziet er heel snoezig uit.


Ik hoop dat het op de foto enigzins overkomt. Vond het alleen jammer dat ik nu niet even door kon met de bies, dan had ie af geweest. Maar ja, moet maar zo denken, ben toch al een heel eind. Das voor volgende week dan maar!

Voor het weekend begon lag er ook weer een tijdschrift op de mat, de nieuwste editie van Cross Stitch Crazy. Heb er snel in gebladerd, maar nog niet veel tijd gehad om echt even voor te zitten. Stonden in ieder geval wel hele schattige valentijn beertjes in.


Veel handwerk-inspiratie voor aankomende week! Groetjes van Marcha