dinsdag 1 februari 2011

RoundRobin 2011 • 1e deel: Middenstuk

Eindelijk is het zover, we mogen ons gemaakte middenstuk onthullen! Je zult misschien denken: 'Huh? Waar heeft ze het over?' Nou, het zit zo. Ik doe mee aan de RoundRobin 2011. Dit houdt in dat ik, samen met andere deelneemsters aan 6 onderdelen van elkaars top gaan werken. Het middenstuk mogen we zelf maken, de rest van de top gaat via Nederland en België. In december 2011 komt de top geheel weer terug naar de eigenaar van het middenstuk en is deze dus 'af'.

Ik heb me opgegeven voor de 'felle kleuren'-groep. Voor het eerste deel moesten we dus een ontwerp bedenken van 20 x 20cm. Nog geen gemakkelijke klus, allerlei hersenspinsels passeerden en uiteindelijk heb ik gekozen voor een paper piecing methode, een tovenaar uit het boek van Maaike Bakker 'Spellbinding Quilts'. In de winkel van Schering & Inslag te Woudrichem heb ik bijpassende stofjes gezocht voor dit magische thema.


Ook heb ik mij al laten inspireren voor een bijpassende naam die deze quilt straks gaat dragen:

"Magische Krachten Bundelen Zich"

Iedere deelnemer/ster moest een boekje maken die deze quilt steeds mee krijgt. Hierin staat wat over jezelf, wat je verwacht en wat eventueel je wensen zijn. Zo heb ik o.a. wat kleuren verwerkt die ik graag in de top zou zien en gevraagd of iedereen die aan mijn top gaat werken iets over zichzelf en zijn werkstukje in mijn boekje wilt schrijven. Zo krijgt de quilt straks een heel verhaal!
Inmiddels heb ik het middenstuk van Conny ontvangen. Hieromheen moet ik nu dus een rand maken van 5cm breed. Om dit te doen heb ik tot 1 april de tijd. Ik heb al wat ideetjes, dus het word spannend! Op 1 april mogen we deze rand showen!

Groetjes van Marcha

9 opmerkingen:

Marjo a.k.a Josefien zei

Je blok is mooi geworden zeg! 'k Ben ook helemaal weg van het stofje van de jurk van de tovenaar. Lijkt me spannend wat de volgende deelnemer eraan toevoegt.

conny's quilts zei

Wauw wat een praschtig blok Marcha. Wat een variatie in blokken heb ik al gezien, dit wordt echt een geweldige uitdaging om er voor elkaar iets moois van te maken! Veel plezier met de rand aan mijn blok!

Klaske zei

Mooi blok March, ben benieuwd hoe het geheel gaat worden. Spannend hé?!

Els zei

Wat een leuke pp-blok heb je gemaakt ik ben heel benieuwd hoe je quilt uiteindelijk gaat worden..

Terray zei

Wat leuk jouw tovenaar in het middenblok. Zo anders dan wat ik heb gemaakt maar dat is ook het grappig van deze RR.

Groetjes
Tertia

Quibi zei

Leuke tovenaar! Ik wacht mijn beurt voor jouw blok rustig af!

Liesbeth Wessels zei

Ja een spannnend blok, wacht met plezier af wanneer jou blok bij mij komt. Heel leuk, al die verschillen, groeten van liesbeth

Annemarie zei

Wat een spannend project! Ik ben heel nieuwsgierig hoe je quilt er uiteindelijk uit komt te zien. Ik ga het volgen via de blogs van alle deelnemers. Een schitterend middenblok! Groetjes, Annemarie

Carin zei

Wat een superleuk blok heb je gemaakt. Ik ken het boek ook en er staan erg leuke projecten in.