dinsdag 1 februari 2011

RoundRobin 2011 • 1e deel: Middenstuk

Eindelijk is het zover, we mogen ons gemaakte middenstuk onthullen! Je zult misschien denken: 'Huh? Waar heeft ze het over?' Nou, het zit zo. Ik doe mee aan de RoundRobin 2011. Dit houdt in dat ik, samen met andere deelneemsters aan 6 onderdelen van elkaars top gaan werken. Het middenstuk mogen we zelf maken, de rest van de top gaat via Nederland en België. In december 2011 komt de top geheel weer terug naar de eigenaar van het middenstuk en is deze dus 'af'.

Ik heb me opgegeven voor de 'felle kleuren'-groep. Voor het eerste deel moesten we dus een ontwerp bedenken van 20 x 20cm. Nog geen gemakkelijke klus, allerlei hersenspinsels passeerden en uiteindelijk heb ik gekozen voor een paper piecing methode, een tovenaar uit het boek van Maaike Bakker 'Spellbinding Quilts'. In de winkel van Schering & Inslag te Woudrichem heb ik bijpassende stofjes gezocht voor dit magische thema.


Ook heb ik mij al laten inspireren voor een bijpassende naam die deze quilt straks gaat dragen:

"Magische Krachten Bundelen Zich"

Iedere deelnemer/ster moest een boekje maken die deze quilt steeds mee krijgt. Hierin staat wat over jezelf, wat je verwacht en wat eventueel je wensen zijn. Zo heb ik o.a. wat kleuren verwerkt die ik graag in de top zou zien en gevraagd of iedereen die aan mijn top gaat werken iets over zichzelf en zijn werkstukje in mijn boekje wilt schrijven. Zo krijgt de quilt straks een heel verhaal!
Inmiddels heb ik het middenstuk van Conny ontvangen. Hieromheen moet ik nu dus een rand maken van 5cm breed. Om dit te doen heb ik tot 1 april de tijd. Ik heb al wat ideetjes, dus het word spannend! Op 1 april mogen we deze rand showen!

Groetjes van Marcha