zondag 13 februari 2011

Verslag Patchwork & Quiltdagen Februari 2011

Poeh poeh, wat heb ik de afgelopen week druk gehad! Vandaag EINDELIJK eens de tijd om weer eens verslag te doen van wat ik meegemaakt heb. Moet zeggen, het was wel een héél inspirerende week. 

Om een klein ideetje te geven wat ik doe naast het heerlijke patchworken en borduren, een klein verslagje van de andere bezigheden afgelopen week:

Maandagmiddag en dinsdags heb ik in de winkel gewerkt, aansluitend zijn we dinsdagavond met een klein clubje heren en dames van het werk naar Amstelveen afgereisd voor de modeshow/presentatie van de voorjaars/zomercollectie van o.a. Only & Vero Moda. 's Avonds in een hotelletje en de volgende dag ging ik samen op pad met mijn 2 collega's naar de inkoop van o.a. Street One en Cecil. Twee superleuke dagen, veel gezien en gedaan.
Donderdag's weer lekker in de winkel gewerkt. Daar we volgende week een verbouwing hebben al veel voorwerk hiervoor gedaan.

Tijd om 's avonds nog te hobbieën had ik hierdoor niet, maar het was deze week een welkome afwisseling!


En toen vrijdag!
Om half 9 zijn we (mijn moeder Francis, collega Annemarie en me) vertrokken

Voor de Pocket of Possies quilt van Supergoof
richting Vijfhuizen. Een eind rijden, maar we hadden het er voor over. Om kwart over 10 liepen we richting de hal. Eenmaal binnen moesten we toch echt even oriënteren, we zagen direct zoveel moois! Waar moesten we beginnen! Gelukkig kwamen de eerste leuke kraampjes in zicht, dus genoeg kost voor onze ogen. Bij Quilt-it & Dotty zagen we een leuke weekendtas. Even onthouden voor einde van de dag. Als er nog centjes over zouden zijn dan konden we altijd nog even terugkomen voor het patroon. 

Einde van de dag waren echter wel de centjes op, maar bleef de tas toch in de gedachten. Ondertusen hadden we ook al mooie immitatieleren handvaten gespot bij een kraam uit Hongarije en zo liepen we dus nog even terug voor het patroon  van de leuke tas.


Eén van de missies van mijn moeder en mij samen was om nog ongeveer 5 lapjes te vinden met japsanse prints er op. Vorige beurs in Ahoy hebben we er niet heel veel gespot en hadden het idee dat het best moeilijk zou zijn. Echter, op deze beurs was er genoeg aanbod. Bij de Opkamer zagen we al prachtige stofjes, maar dit waren halve meters. We hebben niet zo heel veel nodig, dus ook dat onthielden we en gingen we verder. Bij Patchwork & Quiltshop Marijke van Hessen en Van Rooyen Stoffen hebben we verder onze slag hierin geslagen. Helaas geen foto van, daar ze al meegenomen zijn door mijn moeder voor ons projectje, maar kan je vertellen dat het er iets meer dan 5 zijn geworden. Hebben we in ieder geval genoeg keus! Wel een foto van de stand van Van Rooyen: hebben hier onze ogen uitgekeken!


Ondertussen was het 'Ooh' en 'Aah, kijk daar nou' uitslaan. Je komt ogen te kort op zo'n beurs. Via van Ballegooien waar ik leuk poezenpatroon heb gekocht naar Petra Prins en zo naar de Gelrebloem. Bij beide winkels heb ik stof gevonden voor mijn babouchka-tas-projectje.


Babouchka is een opstrijk applicatie die ik van de week had gekocht, en zocht daar dus bijpassende stofjes bij.

Ondertussen lekker verder geneuzeld en gekeken en verwonderd en geinspireerd en verlekkerd en inmiddels-al-beetje-honger-gekregen-maar-moeten-gewoon-doorneuzen-en-kijken-want-er-valt-nog-zoveel-te-zien! 


Onderwijl nog wat batiks voor diverse projectjes gevonden:
En toen kwamen we aan bij 't Hobbyhoekje, waar de prijzen echt aangenaam verrassend waren van o.a. de Olfa producten! Francis en Annemarie direct een 60x90cm snijmat weg laten leggen en zelf heb ik mijn grote liniaal aangeschaft en een kleintje gekregen van mijn moeder. 


Toen was het eindelijk tijd om wat te eten en te drinken! Tijdens de lunch nog een dame ontmoet die er lekker bij kwam zitten, daar ze de beurs alleen aan het bezoeken was. Erg leuk vind ik dit soort ontmoetingen altijd. Je hebt vaak direct een klik omdat je toch eenzelfde soort interesse hebt.


Na de lunch (heerlijk broodje beenham met mosterd) weer door naar de volgende stands. Gelukkig hadden we het meeste nu al gehad, maar er waren nog winkels op ons verlanglijstje die we tegen moesten komen! Maar eerst even langs de quilts van Supergoof. 


Hier bij de klosjesquilt van haar. Deze had ik gezien in de Quilt & Zo magazine, vanwaar ik geïnspireerd ben geraakt! VOILA!

Begonnen bij de Dekenkist, hier lekker gesnuffeld en daarna door naar Cora's Cottage. Winkelnaam kwam wel erg bekend voor, en een beetje doorvragen en denken kwamen we uit dat een vriendin van de Bee weer een vriendin heeft die vriendin is met deze Cora. Haha, vatten jullie 't nog! Dus zo sta je dan weer te klessebessen. En Cora heeft ook heel mooie poppenhuis-spulletjes, één van de vroegere hobby's van mijn moeder en mij. Dus ja, ook daar even onze ogen goed de kost geven.

Inmiddels was Annemarie al doorgelopen naar de Quilterij waar ze vorige week een leuke workshop had gevolgd. Superstofjes op de stand, daar hou ik wel van. Hier vond ik weer stofjes bij het bundeltje wat ik eerder op de dag had gekocht bij Hobby Time. Stofjes van o.a. Rosalie Quinlan, supersnoepjes noem ik dit, kijk zelf maar:


Jeetje, als ik dit zo terug kijk is het wel heel erg he! Stofjes en ideetjes voor heeeeeeel veel projectjes! Heb het lekker op mijn hobbytafel staan en kan er ook heerlijk van genieten hoor de komende tijd!

De dames van Serendipity uit Tilburg herkenden mijn moedertje en mij al van de vorige beurs toen ik hier de achtergrondstof van Moda voor mijn klosjesquilt heb gekocht. Gezellig om ook hier weer even te neuzen. En schattig beige stofje gevonden met witte sterretjes. Komt altijd wel van pas (...)!


En zo kwamen we zachtjes aan weer bij de uitgang aan, moe maar voldaan met onze tassen vol! Vond het een zeer geslaagde beurs, zeker de moeite waard voor de volgende keer. Dus we gaan weer sparen en veel dingen af maken om de volgende keer weer zonder het schaamrood op de kaken lekker veel in te kunnen slaan!

Bedankt voor het langskomen en lezen, Groetjes van Marcha