zondag 1 mei 2011

MAGGIE?

Voor het eerst kan ik geen leuke blogtitel voor dit bericht vinden. Meestal heb ik van te voren al wel een leuk kopje in mijn hoofd, maar vandaag wil het niet lukken.

Heb dit weekend heerlijk gewerkt aan twee projectjes. Eén van de projectjes hebben jullie gisteren al gezien, het memobord wat ik vrijdag heb gemaakt. Ik had de smaak te pakken en had ook nog een leuke tas in het verschiet staan die ik graag wilde gaan maken. Had deze gezien in het nieuwste 'Creatief met Patchwork' magazine, dit keer een special over tassen. Ik had niet direct de intentie om weer een tas te gaan maken, totdat ik stof ging halen voor mijn memo bord. Mijn blik viel op een superschattig blauw-bloemetjes motiefje, met een beetje 'hollandse touch'. Na een nachtje slapen vielen de puzzelstukjes samen en het idee voor deze tas van het bewuste stofje was geboren! Op mijn vrije dag dan maar even terug naar Goes voor dit leuke stofje. Omdat ik het niet al te 'ik hou van holland' wil doen lijken heb ik gekozen voor een lekker kitch roze stofje als voering, en geen standaard rood, wat het te (boeren)bont zou maken.

Ah, even tussendoor, ik weet inmiddels een leuke titel voor dit bericht. Nu we het hebben over de tassen: 'Een beetje van mezelf en een beetje van .... MAGGIE'! Nou ja, nu geen Maggie, maar een bestaand tassenpatroon en daarbij gewoon lekker mijn eigen ideeën daarop losgelaten.

Hier alvast een leuke foto gemaakt in onze tuin, een kleine sneak-peak:


Voor men begint te werken leggen we alle benodigdheden klaar op de werktafel: 65cm blauwe stof, 35cm voering stof rose, lintjes, versiersels en magnetische sluitingen.


Een goed begin is het halve werk, daarom heb ik van te voren alles gesneden zoals de maten in het patroon stonden beschreven. Stof kan worden opgeborgen en dat geeft al weer een lekker opgeruimd gevoel!


De buitenkant van de tas moest worden gesmockt. Hmm, dat heb ik nog nooit eerder gedaan. Heb het uitgemeten en ben begonnen om de vouwen te leggen. Ah, dat lukt! Ze zijn allemaal gelijk!


Nu heb ik alle delen aan elkaar genaaid, oeh, het gaat er nu al gezellig uitzien! Aan een kant van het interieurtje heb ik een zakje gemaakt voor de sleutels of het mobieltje. Op het zakje heb ik direct mijn labeltje genaaid 'Handmade by...' 


Elk detail telt, daarom ben ik de buitenkant door gaan stikken met fuchsia kleur garen, dezelfde kleur als de binnenkant is. Dat gaat wel knallen!


Dan de hengsels er in naaien, ik heb nu 2 delen van de tas. Inmiddels zit ook overal de batting er in geplakt! Eigenlijk moest het met batting waarvan 1 kant te strijken was. Daar ik hier niet aan kan komen, heb ik het opgelost met lekker stevige molton voor in de tas, en deze vast gestreken met (dubbelzijdige) vliesofix.


De tas rondom 'blind' gestikt, alleen de onderkant van de binnenkant moet nog even dichtgenaaid worden, en hopla.... keren maar!


De binnenkant voorzien van een magnetische sluiting, en zo ziet de binnenkant er dan uiteindelijk uit:Helemaal trots op het eindresultaat, de Smock-tas van Marcha!
 

Maar nu moet ik toch echt wel weer eens gaan patchen hoor... ik denk dat mijn volgende hobbyronde het afmaken van de Round Robin word. Zoveel werk is dit niet meer, en dan kan ik weer snel door naar mijn volgende project!

Veel crea-plezier, bedankt voor het langskomen!