vrijdag 6 mei 2011

Quilt Tentoonstelling Zierikzee

Naast de deur: een quilt tentoonstelling op Schouwen-Duiveland, en wel in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Van 3 tot en met 14 mei worden hier rond de 140 (!!!) quilts getoond van 3 quiltgroepen (Delta Quilters, Burghse Ring & Voor 't Lapje) van dit prachtige eiland.
Ook is er een stand aanwezig van Atelier Quiltgebeuren uit Brielle.

Zondag is de tentoonstelling gesloten, verder alle dagen geopend van 10.30u tot 16.30u. Entree € 2,00 en zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen!

Vandaag ben ik gezellig met mijn moeder en nichtje naar de tentoonstelling geweest. Ik was best benieuwd wat voor soort quilts en kwalificaties we hier aan zouden treffen. Ik moet zeggen, het was een prachtig zicht om al deze kleurrijke werken in de kerk te zien hangen, wat hangt er veel! We hebben een paar keer het rondje gelopen, telkens zie je weer wat anders. 

Ik vond het erg leuk dat er verschillende technieken op de tentoonstelling te zien was, de dames (en misschien wel heren?) hebben er echt werk van gemaakt om de quilts goed uit te laten komen. 


Er waren diverse quilts die er uitsprongen qua keurig handwerk en afwerking. Grappig om te zien dat deze vaak dezelfde maaksters hadden. 
Vooraf aan de dames van de entree gevraagd of er foto's genomen mochten worden, dit mocht. Voor degene die het niet kunnen bezoeken, hier een kleine foto impressie:


Patchwork met de hand, Quilten met de machine. Prachtige rood-wit-blauwe quilt.

Rode sterren knallen de ruimte in! Zwart-wit-rood hoekje!Heerlijk zoete kleurtjes, mooie applicatie quilt.

Erg keurige quilt, gemaakt van allemaal échte stropdassen


Rechtsonder prachige mandjesquilt, kleur en stofgebruik erg goed op elkaar afgestemd, een lust voor het oog.Ik hou van Holland! Het middenstuk is geborduurd.Mooie bruintinten bij elkaar, wat een prachtige quilts hangen er toch!
Hier krijg je wel een echt lentegevoel van he!

JAAAAA, ouwe Singers!

ZOET ZOET ZOET, maar erg mooi! (de quilt he!)

En de grande-finale! Hoe mooi is dit!

Hier zie je hoe de kleurverdeling is gedaan, erg mooi.

Ik wens de dames nog veel succes met de tentoonstelling, een hoop moois was er te zien. Hierna hebben we lekker genoten van een welverdiend ijsje in de zon!

Een beetje gekkigheid op zijn tijd is altijd leuk toch!