dinsdag 3 mei 2011

Zo op zijn tijd een boekje er bij...

Zo op zijn tijd een boekje er bij is ook wel eens lekker. Ik had deze al een poosje liggen, vorig jaar met moederdag had ik deze aan mijn moeder kado gegeven. Tja... dan mag je 'm zelf ook wel eens lenen he! Maar zoals ik zei, hij lag al een tijdje. En laatst was het zulk mooi weer, dan neem ik geen handwerkje mee naar buiten, maar een boek. (denk aan de uitspraak: net als in die reclame waarin word gezegd: "Een boe-hoek, want van boeken krijg je nooit genoeg.").

En nu wil het bij mij de laatste tijd niet echt lukken met boeken. Vroeger verslond ik de boeken toen ik klein was, en was ik vaak te vinden in de bibliotheek. Tegenwoordig leg ik een boek vaker weg na een paar hoofdstukken, dan dat ik ze uit lees. Een boek moet mij raken, boeien, en anders: huppa, weg er mee.

Niet met dit boek. Geschreven door Donna Milner. Het heet 'Vanuit de verte', en speelt zich af in de jaren 60, op een grote melk-vee boerderij net over de grens in Canada. Je maakt kennis met het gezin wat op deze boerderij woont en word meegenomen in hun redelijk onbezorgde leven. 
Totdat er een nieuwe knecht de familie komt helpen op de boerderij. Deze jongen, de Amerikaan River maakt heel wat los bij alle leden van de familie. De dochter van de boer, Natalie Ward begint zelfs verliefd te worden en vanaf dan wil je het boek niet meer wegleggen. Want, deze Natalie Ward laat doorschemeren dat er hele heftige dingen zijn gebeurd. Inmiddels gaat het boek over naar het heden, vanwaar uit Natalie terugblikt op vroeger. En zij spreekt van de tijd vòòr en na River. 
En dan moet je het boek gewoon uitlezen, want je wilt per sé weten wat er dan gebeurd is.