maandag 23 mei 2011

De club van 4

Vandaag was het weer de laatste maandag van de maand, en deze staat meestal gepland voor de maandelijkse Bee. Dit keer was het mijn beurt om gastvrouw te zijn. Ik had gerekend op 6, maar uiteindelijk waren we met zijn vieren. Niet erg, zo had iedereen een fijne stoel om op te zitten! En de club van 4 had weer mooi werk om te laten zien!


Francis kon het niet laten en had nog een mooie (verjaardags) taart gemaakt om weg te geven! Anneke was de gelukkige die er van mag gaan snoepen!


Gonny showde haar beddensprei in wording. Gemaakt van Den Haan & Wagenmakers stoffen op de Quilt-as-you-go techniek. Totaal zijn er 6 stroken met blokken te maken. De stoffen waren in het echt ook erg mooi om te zien, het leek net als of er een soort glans overheen lag, maar dat zal gewoon de rijke kwaliteit van de stoffen zijn denk ik zo.


En dan de driehoekjes-quilt van Francis. Volgens Gonny gaat ze er mee door tot ze 100 word, kijken hoeveel driehoekjes er dan in zullen zitten! Haha, die heeft ook nog wel even d'r werk eraan. Maar hij is wel erg gezellig om te zien, al die kleurtjes! Daar komen die stofjes van de Charm Club goed van pas!


Onder het genot van een heerlijke muffin met nootjes werd er ook nog even flink door genaaid door Gonny aan het quiltje van Anneke. De bies moest er aan, dan kon ze weer een stapje verder.


Zo gezegd, zo gedaan, het werkstukje van Anneke gaat nu echt ergens op lijken. Kijk eens hoe trots ze is! Nu de bies nog afwerken.


En dan hebben we nog de laatste van de 4, de miep van dit blog. Op de bee ben ik standaard aan een hand-naai-werkje bezig, de klosjes dus. Had ik eindelijk even de tijd om de 5e rand er aan te zetten! Voila!'s Middags heb ik heerlijk in het zonnetje in de achtertuin verder zitten naaien, en heb ik zowaar OOK rij nummer 6 er aan kunnen zetten! Nu is mijn drempeltje weer genomen, en kan ik weer verder met de klosjes. Dat kun je wel eens hebben dat de drempeltjes erg hoog worden voor jezelf, echter, als je het drempeltje over gaat is het een fluitje van een cent!

Poes Shira wilde wel even naast de klosjes poseren om een foto van de 6 randen te maken!


Zo zie je maar weer, het was een vruchtbare dag! Erg gezellig en veel werk verricht door de dames!