maandag 2 april 2012

Geen grapjes

Goedemorgen! Nee, geen grapjes voor mij op 1 april, het was weer eens het serieuze werk! Na een aantal weken van grote drukte heb ik weer eens een heerlijke handwerk-zondag kunnen houden!

Als je dan al een poosje niets hebt gedaan moest ik mezelf wel weer even over de drempel 'slepen' hoor! Maar had de slag zo weer te pakken.


Potlood en patroon erbij en gaan...


En wat heb ik zoal gedaan? Ik heb gewerkt aan wat blokken voor de SBC, de Schouwse Blokken Club. Ik moest weer nieuwe voorbeelden maken en daarnaast ben ik direct bezig om de top wat in elkaar te zetten.

Dit word het blok 'Poort van Zierikzee'. Het patroon is ontleend aan de schilderingen op luiken van enkele poorten die de toegang tot het oude centrum van Zierikzee verlenen (zoals op de Nobelpoort). Eigenlijk is de kleurstelling rood/zwart (kleuren van Zierikzee) maar dit komt niet helemaal uit met de kleuren die ik in mijn quilt gebruik. En zo zit het blokje in elkaar.... het lijkt moeilijk met de ronde vormen maar eigenlijk zit het ook weer zo aan elkaar. Beetje passen en meten en wat hulplijntjes er bij!


Het andere blok wat ik heb gemaakt voor de SBC is 'Windvaan' ofwel 'Wheathervane' in het Engels. Een bekend blok, maar erg toepasselijk voor de Schouwse Quilt: het waait hier aan de kust altijd!


En hoe kan het ook anders.... ik was lekker bezig aan onze eethoek, komt onze kleine schurk Men. Aybo er weer bij liggen. Lekker door mammie's lapjes rollen want die lagen zo mooi. Afin.... ik dacht dat het een Birmaan was, maar blijkbaar is het een LAPJESKAT!


Bedankt voor het langskomen!

Veel Patch Plezier - Marcha