zaterdag 21 april 2012

Sterretjes-stok-achter-de-deur

Ja, ook ik heb wel eens een stok achter de deur nodig. Mijn collega en quilt-vriendin Annemarie plaatst netjes iedere week een update over haar nieuwe reeks huisjes, en ik moet er ook maar eens aan geloven. Geen huisjes maar sterretjes. Ik moet er in totaal 124 maken: 118 hele en 12 halve (tel ik maar even als 6 hele).


Ik ga proberen elke week 10 sterretjes af te maken. Stok achter de deur is dat ik er dan even flits-flits een fotootje van maak en lekker op mijn blogje zet. Kunnen jullie lekker meegenieten! Ook deze week heb ik weer 10 gemaakt: 10 favorieten wel te verstaan, met ééntje die er toch wel weer uitspringt voor mijn gevoel:


Totaal heb ik nu al 62 sterretjes van de 124 gemaakt... wat zeg ik... da's precies op de helft! Nog 62 te gaan dan! Binnenkort wil ik een flanellen wand maken in mijn werkkamer om ze allemaal op te gaan hangen. Dan kan ik precies zien waar ik ze in de quilt wil plaatsen.

Om een beetje voor te werken moeten er natuurlijk ook weer nieuwe sterretjes geknipt en geplakt worden. Daar gaat altijd meer tijd inzitten dan je denkt. Ik wil graag zoveel mogelijk verschillende stofjes in de sterretjes verwerken én de stofjes dienen vooraf 'gewassen' te zijn!Als de nieuwe wiebertjes voorzien zijn van hun stofje zoek ik leuke setjes bij elkaar en stop ze per setje in een zakje. Zo kan ik snel aan de slag en hoef ik ze niet telkens uit te zoeken wat nu ook al weer bij elkaar hoorde.


Normaal moet ie altijd bij het vrouwtje liggen, maar deze keer liet meneer het vrouwtje en de sterretjes voor wat ze waren en lag ie lekker op de vensterbank te genieten van het warme zonnetje op zijn snoet!


Bedankt voor het langskomen en (vingers gekruist) tot volgende week bij de sterretjes update!