woensdag 11 april 2012

Vrolijke hexjes

Ondanks de slechte weerberichten was het tot een uur of 3 vanmiddag prachtig weer in Zeeland. Gisteravond kreeg ik 't op mijn heupen: poes zat lekker op mijn schoot en heb ik er af gewieberd, ik móest nog even in de tuin werken.

Het was al 20:30 dat ik tot de schemer alle paardebloemen en andere onkruidjes uit onze voortuin naar het groen-kerkhof heb verkast. De onkruidjes kregen zowaar de overhand en das geen goed teken.

Als de paardebloem zijn zaden verliest ben je natuurlijk al veel te laat!

Net tegen de avondschemering was ik klaar, om de volgende dag, vandaag dus, met spierpijn in de billen nog even een stukje achtertuin mee heb gepakt.

Genoeg gedaan in en om het huis, 's middags heb ik nog wat zitten werken aan mijn hexagon-etui. Het eerste voorbeeld heb ik reeds gemaakt in rode/perzik tinten, maar vond het leuk om een kleinere versie te maken van de felle stofjes die ik in mijn kast heb liggen. 


Hij lag al gesandwiched en al te wachten om nog gequilt te worden. Nu niet zo'n hele grote klus, maar het moet toch maar weer gedaan worden.


 Steekje voor steekje... Het is zo heerlijk om aan te werken: van de kleurtjes wordt je al helemaal blij!

 
Het quilten was in een mum en een zucht klaar, tja... ervaren he (hihi, was gelukkig niet zo veel te quilten! Mag ik ook eens een makkie hebben?). Gelijk maar het lusje genaaid en het biesje gemaakt...

 
Et voilà! Biesje er aan. Nu alleen nog omnaaien, maar dat bewaar ik voor a.s. maandagavond. Dan is de laatste avond van de hexagon-etui workshop en heb ik een mooi voorbeeldje voor de demonstratie van het omnaaien! Ik kijk er nu al naar uit om het etuitje af te zien, wat een snoepige kleurtjes... dat verzacht de spierpijn in de billen toch wel weer enigzins!

Fijne avond!