donderdag 26 april 2012

Quiltstofjes op een andere manier...

Wat is het heerlijk om altijd met quiltstofjes bezig te kunnen zijn. Quilten en patchen is heerlijk, evenals kleine hebbedingetjes en leuke gebruiksartikelen van deze stofjes te maken.

Er is niets nieuws onder de zon, maar ik heb het kartonnage weer eens opgepakt. Ik weet nog wel, vroeger als klein meisje was ik hier ook aan bezig. Heb het nooit afgemaakt, maar het was een projectje met een heel lief aardbeienstofje. het zou een pennenbakje worden. Helaas was de techniek van vroeger erg langdradig (letterlijk!). De stof had ik om het gesneden karton geplakt en de deeltjes moest je met een overhand steekje aan elkaar naaien.

Waarschijnlijk ligt het nu nog ergens in een doos on-af te zijn, ik ben het helaas nooit meer tegengekomen, wie weet....

Met de hedendaagse technieken gaat het wel wat sneller, met de juiste lijm, kwastje, rollertje, schattige stofjes en veel zin heb ik samen met mijn moeder afgelopen maandag wat modellen gemaakt tijdens de workshop bij Rinske Stevens Design.

Deze dag ben ik met lekker vrolijke stofjes aan de slag gegaan, moeders ging aan de slag met stoffen uit de serie van Moda 'Prairie Paisley II':Totaal hebben we 3 werkstukjes gemaakt, een tissue box, een notitieboekje en een doosje.

Thuis gekomen móésten we de tissue boxen nog even de finishing touch geven en hebben we ze versierd met schattige kantjes. Is het niet leuk geworden!? Ik heb ze nog lekker in de huiskamer staan, kan ik nog even nagenieten.

Meer over deze leuke techniek binnenkort in het Atelier van de Quilt Ster!