woensdag 18 april 2012

Schouwse Blokken Club maandag-ochtend club

Afgelopen maandag was de 2e 'bijeenkomst'/bee van de 2e groep Schouwse Blokken Club, ofwel SBC2. De dag begon koud en regenachtig, gelukkig werden we allemaal weer lekker warm van alle stofjes en blokjes!


De 2 clubs gaan gelijk op qua blok-patronen, dus het klopt als jullie deze blokken eerder voorbij hebben zien komen. De 'Tulpenpot' en 'Het wapen van Duiveland' stonden op het program om te maken. Je ziet hierboven het resultaat. Ik vind het altijd weer een verrassing wat de dames hebben gemaakt, en superleuk om te zien hoe verschillend de blokken toch altijd weer worden, ondanks het zelfde patroon!


Ook deze bee weer aan de slag met 2 nieuwe blokken, volgend verslag zien jullie het resultaat daar weer van. Iedereen is vaak druk in de weer met het zoeken van bijpassende stofjes en het maken van de malletjes.


Inmiddels vordert mijn SBC gestaag. Dit is een project wat ik samen met mijn moeder maak. In de voorbereiding van de blokken hebben we wat blokken samen gemaakt, nu ben ik gestart met het in elkaar naaien van de top. Mijn moeder heeft dit stokje nu over genomen: voor nu naait zij de top in elkaar en ga ik verder met de blokken: kijken waar we over een poosje weer stranden.
Ik vind het altijd erg leuk dat ik zulke leuke reacties krijg over deze gezellige samenwerking met mijn moeder. Ook mijn moeder doet het deze berichtjes erg goed: d'r neus krult er altijd van hoor! Het geeft ook zoveel energie als we weer lekker samen aan het handwerken zijn geweest. Ik weet: ik mag in mijn handen knijpen met zo'n moedertje hoor, we gaan nog lekker een poosje samen zo door!Helaas is het er vorige bee niet van gekomen de foto's van de 'Show & Tell' er op te zetten van deze SBC2 groep. Hierbij alsnog de foto's, want ik vond ze te leuk om het jullie niet te laten zien.
Els is bezig met de stitchery van Bunny Hill: 'Raining Cats & Dogs In Redwork'. Ik heb het patroon in mijn winkeltje en dan zie je het alleen op het plaatje en op de site van Anne Sutton zelf. Maar hij is zó leuk in het echt!Gerrie liet haar 'Bear's Paw' blokken zien en een foto van een uilen-quiltje die zij gemaakt heeft!


Maatje is een fervente machine-borduurster. Zij combineert dit met patchwork op de machine. Zo heeft zij 2 quilts meegebracht met deze techniek: werkelijk superleuk om te zien!
Dames bedankt voor de gezelligheid van afgelopen maandag: volgende keer weer een fotogenieke 'Show & Tell'?

Fijne dag allemaal en veel Patch Plezier!