donderdag 17 januari 2013

Double Chocolate projectTijd om weer eens wat van mijn lopende projectjes te laten zien! Een poosje geleden heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt met onderstaande foto van het 'bloemetje'. Tijd om de rest van de quilt te laten zien!


Dat de Double Chcolate serie van Moda binnen kwam, was ik helemaal verliefd op de randstof met grote bloemen die daar bij zat. Daar MOEST ik wat mee doen. Ahum... zo gezegd zo gedaan (...) zijn we aan de slag gegaan. Voor kerst ben ik begonnen met de 9 bloemetjes zoals van de foto hierboven. Deze heb ik geappliceerd en verwerkt in het middenstuk met hexagonnen.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw had ik gelukkig de tijd om de randen er aan te zetten en de rand uit te tekenen. Het is zo'n mooi, klassiek stuk geworden, dat ik het gevoel had iets 'meer' met de rand te doen. Zelf heb ik nog geen schulprand gemaakt, en vond dit de uitgelezen kans om dat eens uit te gaan proberen.


 Met Potlood, Papier, Meetlat & Passer in de aanslag ben ik aan het tekenen gegaan en zo is de schulprand geboren. Alleen nog op papier hoor!


 Uiteraard moest eerst de rand er aangezet worden. Hieronder zie je de achterkant van de randstof. Zelfs die is mooi!


Nieuwjaarsdag is de top gequilt.... heb daarna geen inspiratie gehad voor het quilten zelf, dit moest even 'bezinken'. Inmiddels is de inspiratie gekomen en kunnen we weer aan de slag zodra er een gaatje in de agenda is gekomen...
9 opmerkingen:

Terray zei

Oh jaaa die double Chocolate serie is zoooo mooi, Je hebt er iets moois van gemaakt, althans hetgeen wat ik kan zien....Ik ben erg benieuwd hoe je schulprand gaat worden. Leuk dat je die uitdaging aan gaat

Groetjes
Tertia

AnitaS zei

Wat heb je dat leuk bedacht. Mooie stoffen. Ik ben benieud naar de rand.

Johanna Faber zei

Dat ziet er schitterend uit en mooie stofjes
Fijne dag groetjes Joke

stitchesandbeads zei

ooh wat een leuk ontwerp en wat een leuke stofjes
groetjes
Geke

foekie's fashion zei

Moooi zeg, hij wordt nog mooier met die schulprand. Groetjes van Joke

Heleni zei

Dit ziet er helemaal mooi uit en de rand zal ook vast wel lukken.

Quibi zei

Prachtig zeg! Om jaloers op te worden!!

Hennie zei

Dat ziet er hartstikke leuk uit wat een geweldig idee om die bloemen er op te appliceren ! ! !
Prachtige rand ook.

Groetjes Hennie.

conny's quilts zei

Wat een plaatje, lief met die zachte kleuren en heel mooi hoe je de hexagonnetjes hebt verwerkt!